Zucchinigröt på quinoa

Koka en lite annorlunda gröt med riven zucchini och quinoa toppat med pocherat ägg.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:10
00:20
Medel

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Zucchinigröt

1 dl Quinoa
5 dl Vatten
1 st Grönsaksbuljongtärning
150 g Riven zucchini
1 dl Grädde
2 msk Finhackad gräslök
25 g Ruccola

Pocherade ägg

2 st Riktigt färskt ägg
2 msk Ättiksprit
2 krm Salt
1 msk Smör
Flingsalt

Tillagning

1. Koka upp vatten i en kastrull, smula ner grönsaksbuljongtärningen och tillsätt quinoan. Koka i cirka 15 minuter tills quinoan blivit en tjock gröt. Rör ner den rivna zucchinin, grädde och den finhackade gräslöken. Lägg ett lock på kastrullen och sänk temperaturen till låg medan äggen pocheras.

2. Tillred äggen genom att fylla en kastrull med vatten. Tillsätt salt och ättika.

3. Värm vattnet så att det sjuder eller kokar svagt.

4. Knäck ett ägg i en liten riktigt liten skål. Använd en sked och rör försiktigt om i det sjudande vattnet så det bildas en spiral och tippa försiktigt äggen i mitten spiralen i det sjudande vattnet.

5. Sjud ägget i 3 minuter och 40 sekunder. Lyft genast upp ägget med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

6. Häll upp gröten i serveringsskålar och toppa med ruccola och pocherat ägg. Stick ett hål i ägget, klicka på smöret och strö över flingsaltet. Servera genast.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar