Zucchini­biffar med feta

Zucchini fetabiffar

Zucchinibiffar med feta och mynta för tankarna till Grekland. Servera med en tzatziki för att fullända visionen.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:25
00:15
Lätt

Tillagning

1. Riv zucchinin grovt med ett rivjärn, lägg i en sil eller ett durkslag och låt överlopps vätska rinna av i 20 minuter.

2. Lägg den dränerade zucchinin i en stor beredningsskål och tillsätt ägg, smulad feta, vetemjöl, bakpulver, mynta, basilika, salt och svartpeppar. Rör till en klibbig smet.

3. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg två matskedar stora klickar av smeten i den varma stekpannan. Tryck på smeten med en stekspade så att biffarna bli där kring 1 cm tjocka. Stek biffarna i etapper, och se till att stekpannan inte blir för full. Stek på medelvärme 3-4 minuter per sida.

4. Servera biffarna varma med en gräddfilssås eller tzatziki.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+
800 g Zucchini
3 st Ägg
200 g Smulad fetaost
250 g Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
2 dl Färsk mynta
2 msk Färsk basilika
0.5 tsk Salt
2 krm Grovmalen svartpeppar