Tomat- och mozzarella­paj

En tomatpaj med filodegsbotten och mycket ost, perfekt för svala sommardagar.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:20
00:20
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
6 st Filodegsplattor
100 g Smält smör
1 st Vitlöksklyfta
2 msk Färsk basilika
100 g Riven cheddarost
125 g Buffalomozzarella
1 msk Olivolja
1 tsk Flingsalt
1 krm Chiliflingor
1 krm Grovmalen svartpeppar
3 st Stora tomater
1 tsk Färsk timjan

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skär filodegsarken på hälft. Vik varje halva dubbelt och lägg ett ark i en rektangulär ugnsform (20 x 30 cm) med höga kanter. Pensla över ett lager med smör. Lägg ett nytt ark på och pensla. Upprepa med alla ark.

3. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Finhacka basilikan och riv Buffalo mozzarellan i bitar med händerna.

4. Blanda ihop cheddar, hälften av mozzarellan, olivolja, vitlök och basilika i en beredningsskål. Smaka av med salt och chiliflingor.

5. Tvätta och skiva tomaterna.

6. Bred ostblandningen över filodegsarken, rada upp tomatskivorna på osten och strö över resterande mozzarella. Toppa med svartpeppar och timjan. Pensla alla kanter med smöret som blivit över.

7. Grädda i 20 minuter på mellersta falsen.

8. Låt pajen dra sig i ca 15 minuter innan servering.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar