Tofu poke bowl

Börja februari med en hälsosam Tofuskål med fullkornsris och avokado.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:40
Lätt

Tillagning

1. Börja med att dränera tofun och skär blocket på hälft på längden. Placera tofuskivorna på en tallrik täckt med hushållspapper eller en ren kökshandduk, placera mera papper eller en ny handduk på tofun och lyft på en tyngd. Låt extra vätska pressas ut ur tofun i cirka 10 minuter.

2. Tillred marinaden genom att skala och pressa vitlöken. Blanda därefter samtliga marinad ingredienser i en skål.

3. Ta bort tyngden från tofun och skär blocken i cirka 2x2 centimeter stora tärningar. Rör ner tofutärningarna i marinaden och låt stå i 10 minuter.

4. Skiva gurkan, rädisan och vårlöken i tunna skivor. Skär avokadon på hälft och ta bort kärnan och skalet.

5. Hetta upp en stekpanna och stek de marinerade tofubitarna i cirka 5 minuter tills de fått lite yta. Spara resten av marinaden och använd den som sås till skålen.

6. Fördela gurkan, rädisan, den rivna vårlöken, avokadon, ris, tofu och sesamfrön mellan två skålar. Servera med majonnäs enligt egen smak.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Marinerad tofu

1 dl Sojasås
1 msk Risvinsvinäger
0.5 msk Sambal oelek
1 tsk Sesamolja
2 st Vitlöksklyftor
250 g Ekologisk tofu

Tillbehör

40 g Gurka
4 st Rädisa
25 g Rödkål
1 st Avokado
1 msk Rostade sesamfrön
1 st Vårlök
1 dl Fullkornsris
Majonnäs

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar