Tofu Buddha Bowl

Tofu med misomarinad passar i färgglada skålar, sallader och wokar. Här kombineras den marinerade tofun med ris, edamame och grönkål.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:15
00:25
Medel

Tillagning

1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.

2. Blanda ihop miso, risvinsvinäger, sesamolja, sriracha, lönnsirap och sojasås i en skål.

3. Skär tofun i jämnstora bitar (ett tofublock blir cirka 14 bitar).

4. Blanda ihop tofubitarna med marinaden.

5. Hetta upp en stekpanna med olivoljan, lyft bort tofubitarna från marinaden och stek dem i cirka 5 till 7 minuter tills tofun fått en gyllene färg på alla sidor.

6. Skär bort stammen på grönkålen och strimla bladen. Hetta upp olivoljan och stek grönkålen tills den blivit knaprig.

7. Skala moroten och riv eller strimla moroten. Finhacka vårlöken.

8. Skiva rädisan och den inlagda ingefäran i tunna skivor.

9. Fördela den stekta grönkålen, rädisan, riset, edamame, gari och tofu mellan två skålar. Servera med marinaden som blev över från tofun och strö över furikake.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Misomarinerad tofu

250 g Ekologisk tofu
2 msk Miso
4 tsk Risvinsvinäger
2 tsk Sesamolja
1 tsk Sriracha
2 tsk Lönnsirap
1 tsk Sojasås
1 msk Olivolja

Buddha Bowl

2 dl Fullkornsris
100 g Grönkål
1 tsk Olivolja
50 g Rädisa
2 st Morot
100 g Edamame
20 g Inlagd ingefära (gari)
1 st Vårlök
1 msk Furikake kryddblandning

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar