Stekt sparris med snabb hollandaise

Sparris med hollandaisesås är en klassiker som är bekant för de flesta. Prova i år på att steka sparrisen istället för att koka den.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:15
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Stekt sparris

1 knippe Vit sparris
10 g Smör

Snabb Hollandaise

3 st Äggula
75 g Smält smör
1 tsk Vitvinsvinäger
1 krm Vitpeppar
0.5 tsk Finhackad gräslök

Tillagning

1. Skala sparrisen och bryt av den hårda ändan.

2. Hetta upp en stekpanna, klicka i smör och stek sparrisen i ett par minuter.

3. Tillred såsen genom att kläcka äggen och separera vitor från gulor. Sätt gulorna i en liten kastrull och värm upp på medelvärme under ständig omrörning. Akta så att äggen inte bränns vid.

4. Fortsätt vispa äggen tills de fått en ljusgul färg och häll därefter i smöret i en tunn stråle under konstant vispande. Tillsätt vitvinsvinäger och fortsätt att vispa tills det bildats en krämig gul sås. Smaka av med vitpeppar, häll såsen över den stekta sparrisen och strö över gräslök.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar