Sojakross­bolognese

En vegansk bolognese gjord på sojakross är den perfekta vardagsrätten.

4 Portioner
00:30
Lätt

Tillagning

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv moroten.

2. Hetta upp oljan i en traktörpanna och fräs löken ett par minuter. Tillsätt vitlök, morot, sojakross och vatten.

3. Stek tills vattnet avdunstat och tillsätt därefter salt, peppar, dijonsenap, tabasco, tomatkross
och smulad buljongtärning. Låt såsen sjuda i ett par minuter och tillsätt därefter de färska örterna.

4. Koka spaghettin enligt instruktionerna på paketet. Häll av vattnet.

5. Servera spaghettin med färsk basilika och persilja enligt egen smak.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 st Lök
4 st Vitlöksklyfta
1 st Morot
1 msk Olivolja
2 dl Mörkt sojakross
2 dl Vatten
1 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
2 tsk Dijonsenap
1 krm Tabasco
800 g Tomatkross
1 tsk Grönsaksbuljongtärning
1 msk Finhackad persilja
1 tsk Finhackad basilika
400 g Spaghetti
Färsk basilika
Färsk persilja

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar