Risotto med ärter och citron

Risotto är en riktig klassiker. Denna variant får syrlighet från citroner och sötma från färska ärter.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
Medel

Tillagning

1. Skala och finhacka löken. Fräs i en skväll olivolja tills löken blivit genomskinlig

2. Tillsätt riset och fräs i resten av olivoljan i ett par minuter under ständig omrörning.

3. Tillsätt grönsaksbuljongen lite i taget och fortsätt att röra om tills riset absorberat all vätska (detta tar ca 15 minuter).

4. Blanda i parmesanost, grädde, salt, peppar, persilja och ärter.

5. Servera risotton genast med rivet citronskal och lite hackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
3 dl Avorio ris
1 st Grönsaksbuljongtärning
6 dl Vatten
0.5 st Gul lök
200 g Gröna ärter
1.5 dl Grädde
0.25 st Citron
20 g Färsk persilja

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar