Risbacon

Risbacon2

Tillred "bacon" på smaksatt rispapper - snabbt, gott hälsosamt.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:10
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Använd en vass kniv för att skära rispappret i ca 2 cm breda strimlor.

3. Rada upp rispapperstrimlorna på ett bakplåtspapper. Använd en pensel för att pensla rispapperstrimlorna med vatten. Klistra ihop två lika stora strimlor och pensla yttersidorna med vatten. Repetera med alla strimlor.

4. Blanda ihop olivolja, sojasås, lönnsirap, vitlökspulver, paprikapulver och svartpeppar i en skål. Pensla bägge sidorna på risstrimlorna.

5. Grädda rispapperstrimlorna på mellersta falsen i 7-10 minuter.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Risbacon

4 st Rispapper
1 msk Olivolja
1.5 msk Sojasås
0.5 msk Lönnsirap
0.5 tsk Vitlökspulver
1 tsk Rökt paprikapulver
1 krm Grovmalen svartpeppar