Palak Tofu

Tofu lämpar sig bra i olika indiska maträtter, och en Palak gjord med spenat och grädde är en utmärkt vegetariskt val.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:15
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 st Gul lök
4 st Vitlöksklyfta
2 msk Kokosolja
5 g Färsk ingefära
1.5 tsk Garam masala
0.75 tsk Salt
6 dl Havregrädde
250 g Ekologisk tofu
65 g Babyspenat
0.5 kruka Färsk koriander

Tillagning

1. Skala och skiva lök, vitlök och ingefära.

2. Hetta upp en matsked av kokosoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och ingefära i ett par minuter. Tillsätt kryddor och fräs i en minut till.

3. Häll på grädden, sänk temperaturen och koka ihop i 10 minuter.

4. Skär tofun i jämnstora kuber och stek i en matsked kokosolja tills tofun fått en gyllene yta.

5. Ta bort såsen från värmen och mixa slät med hjälp av en stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen.

6. Rör ner de stekta tofubitarna, spenaten och koriandern i såsen och värm upp i ett par minuter.

7. Servera Palak tillsammans med kokt ris.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar