Cheddargröt med blåbär

Cheddarost och blåbär fungerar fint ihop i en saltig gröt.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:10
00:10
Lätt

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
0.5 st Gul lök
1 msk Smör
1 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
2 dl Havregryn
3 dl Vatten
2 dl Mjölk
1 st Grönsaksbuljongtärning
50 g Riven cheddarost
25 g Blåbär
1 msk Färsk basilika

Tillagning

1. Skala och finhacka löken. Hetta upp en kastrull med smöret och fräs löken tills den är genomskinlig. Krydda med salt och peppar.

2. Rör ner havregryn, vatten, mjölk och grönsaksbuljong i kastrullen. Koka gröten på låg värme i cirka 10 minuter, eller tills gröten är klar. Tillsätt riven cheddar och rör om tills osten smält. Rör ner hälften av blåbären.

3. Häll upp gröten i portionsskålar, toppa med blåbär och färsk basilika.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar