Blomkåls­biffar

Enkla blomkålsbiffar med vårlök går snabbt att laga.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:10
00:20
Lätt

Tillagning

1. Skär blomkålen i floretter och ångkoka dem i 10 minuter. Använd en potatisstöt för att mosa blomkålen grovt.

2. Finhacka vårlök och persilja. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Riv skalet på citronen och häll över i en beredningsskål tillsammans med alla finhackade ingredienser.

3. Blanda ihop alla andra ingredienser med de finhackade ingredienserna och rör om tills det bildats en klibbig smet.

4. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och klicka ut 2 msk av smeten. Tryck ut till en biff och stek blomkålsbiffen 3 minuter per sida tills den är gyllenbrun. Repetera med resten av smeten, det blir ungefär 12 biffar.

5. Servera blomkålsbiffarna med en tzatziki.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
1 st Blomkål
1 knippe Vårlök
1 kruka Färsk persilja
2 st Vitlöksklyfta
0.5 tsk Grovmalen svartpeppar
0.5 tsk Salt
60 g Riven parmesan
1 st Ägg
60 g Vetemjöl
1 st Citron
2 msk Olivolja

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar