Tysk potatis­sallad

En tysk potatissallad passar till det mesta, men speciellt bra passar det med en grillad Bratwurst.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:35
00:15
Medel

Tillagning

1. Skala och skär den gula löken i skivor.

2. Lägg de oskalade potatisarna i en kastrull och tillsätt lökskivorna. Häll på vatten tills potatisen täcks.

3. Koka tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och lägg potatisarna på ett skärbräde.

4. Skär potatisen i kuber och lägg i en beredningsskål.

5. Skär bacon i små bitar.

6. Stek bacon i en stekpanna på hög värme till den blivit krispig. Häll över på en tallrik klädd med hushållspapper. Låt fettet rinna av på hushållspappret.

7. Stek potatisen i 5 minuter i samma stekpanna som baconet i fettet som blivit kvar. Krydda med salt och peppar. Häll både bacon och den stekta potatisen i en beredningsskål.

8. Fräs rödlöken i samma stekpanna i 3 minuter.

9. Tillsätt äppelcidervinäger, dijonsenap och olivolja och koka upp i 2 minuter.

10. Häll den heta såsen över potatisen.

11. Hacka vårlöken och persiljan och blanda i potatissalladen.

Servera med grillad Bratwurst.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
500 g Fast potatis
1 st Gul lök
140 g Bacon
1 st Finhackad rödlök
0.5 dl Äppelcidervinäger
1 msk Dijonsenap
0.25 dl Olivolja
0.5 tsk Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
0.5 knippe Vårlök
0.5 knippe Bladpersilja

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar