Rödbets­franskisar med getost­dipp

Knapriga på utsidan, mjuka på insidan. Smaka på franskisar tillredda på rödbeta.

2 Portioner
00:40
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skala rödbetorna och skär i stavar.

3. Vispa upp äggen med en gaffel i en bred och flat skål.

4. Häll vetemjöl på en tallrik och rör ner salt och timjan i mjölet.

5. Häll ströbröd på en skild tallrik.

6. Doppa rödbetsstavarna först i vetemjölet, därefter i ägget och slutligen i ströbrödet. Se till att
franskisarna har en jämn panering.

7. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Strö kryddade franskisarna på bakplåtspappret i ett jämnt lager.

8. Grädda franskisarna på ugnens mellersta fals i 30 minuter.

9. Gör getostsåsen genom att röra ihop mjuk getost med gräddfil, salt och peppar.

10. Servera franskisarna varma tillsammans med såsen.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Rödbetsfranskisar

400 g Rödbeta
2 st Ägg
1 dl Vetemjöl
0.5 tsk Salt
2 krm Färsk timjan
2 dl Ströbröd
2 msk Olivolja

Getostdipp

140 g Mjuk getost
50 g Creme fraiche
1 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
1 krm Grovmalen svartpeppar

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar