Potatis­franskisar med parmesan och vitlök

Ugnsbakade franskisar med smak av parmesan och vitlök - enkelt och utsökt.

2 Portioner
00:35
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Tvätta och skär potatisarna i stickor, du kan även skala potatisen ifall du vill.

3. Skala och pressa vitlöken.

4. Placera potatisstickorna i en skål och ringla över olivoljan och rör ner pressad vitlök, salt, peppar och finriven parmesanost. Se till att franskisarna är jämnt kryddade.

5. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Strö över de kryddade franskisarna i ett jämnt lager.

6. Grädda franskisarna på ugnens mellersta fals i 25 minuter, men vänd på dem efter att halva tiden gått.

7. Servera franskisarna varma med finhackad rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
450 g Fast potatis
2 msk Olivolja
5 st Vitlöksklyfta
2 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
0.5 dl Riven parmesan
1 tsk Finhackad rosmarin

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar