Krämig potatis­sallad

Potatissallad är en riktig klassiker att servera på Valborg. Servera som sådan tillsammans med grillad korv.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:30
00:10
Lätt

Tillagning

1. Skala potatisen och koka under lock tills det går att sticka en gaffel genom potatisen.

2. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka persiljan.

3. Blanda majonnäs, dijonsenap, crème fraiche, salt och peppar i en beredningsskål.

4. Häll av vattnet från potatisen och låt svalna.

5. Skär potatisen i kuber och rör ner med majonnässåsen.

6. Rör i kapris och persilja.

7. Servera potatissalladen kall.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
500 g Fast potatis
1 st Rödlök
2 msk Färsk persilja
1 msk Majonnäs
100 g Crème fraiche
0.5 msk Dijonsenap
0.5 tsk Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
70 g Kapris

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar