Grillad majs på fyra sätt

Grillad färsk majs på fyra olika sätt – passar både som huvudrätt eller som tillbehör.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:10
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
4 st Majskolv

Mango och ingefära

1 msk Mangochutney
1 tsk Riven färsk ingefära
1 krm Salt

Klassiskt

25 g
1 st Pressad vitlösklyfta
1 krm Salt

Koriander

25 g
2 msk Finhackad koriander
1 krm Salt

Italienskt

2 msk Pesto
1 msk Riven parmesan
1 krm Grovmalen svartpeppar

Tillagning

1. Skala bort blasten från majskolvarna och grilla dem i grillen ca 10 minuter. Vänd på kolvarna ett par gånger medan de grillas.

2. Gör de olika smaksättningarna:

1. Blanda ihop samtliga ingredienser till mango-ingefärsvarianten. Pensla chutneyn över majsen.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser till den klassiska varianten och pensla över majsen. Strö över extra salt vid behov.
3. Blanda ihop smör och salt och pensla över majsen och strö över själva korianderbladen.
4. Pensla peston på majskolven och toppa med den rivna osten och svartpepparn.

3. Tips: Förkoka majskolvarna ca 5 minuter ifall du inte använder dig av riktigt färsk majs.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar