Gorgonzola­fyllda dadlar

Gorgonzola fyllda dadlar webb

Fyllda dadlar med gorgonzola inlindade i prosciutto – ett lyxigt småplock till glöggminglet.

Skrivet av Sofie Sergelius
10 Portioner
00:10
00:05
Lätt

Tillagning

1. Skär upp dadlarna och ta bort kärnan. Skär den kylskåpskalla gorgonzolan i stavar och placera in i dadlarna.

2. Skär prosciuttoskivorna i två halvor på längden och rulla runt de fyllda dadlarna. Tryck en tandpetare genom dadlarna så att prosciutton hålls på plats.

3. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta dadlarna cirka 1 minut per sida tills gorgonzolan blivit mjuk.

Servera som tillbehör till glöggen.


Ingredienser

Portioner: 10
-
+
10 st Medjool dadlar
100 g Gorgonzola
5 skivor Prosciutto
10 st Tandpetare