Batatf­ranskisar med guacamole

Batatfranskisar som tillreds i ugnen lönar det sig att servera en guacamole till.

2 Portioner
00:40
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skala bataterna och skär dem i stickor. Placera bataterna i en skål och ringla över olivoljan och rör ner alla kryddor. Se till att bataterna är jämnt kryddade.

3. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Strö över de kryddade batatfranskisarna i ett jämnt lager.

4. Grädda franskisarna på ugnens mellersta fals i 35 minuter.

5. Gör guacamolen genom att skala avokadon och ta bort kärnan. Skala och finhacka vitlöken. Mosa sönder avokadon i en skål och pressa över saften från limen. Smaka av med chiliflingor, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Batatfranskisar

2 st Batat
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Lökpulver
1 tsk Rökt paprikapulver
0.5 tsk Spiskummin
1 tsk Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
3 msk Olivolja

Guacamole

2 st Avokado
0.5 st Lime
2 st Vitlöksklyfta
1 krm Chiliflingor
2 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar