Avokado­franskisar med chili­majonnäs

Panera avokadoskivor i ströbröd och grädda i ugn. Resultatet blir en knaprig med krämig kombination som fungerar fint att dippa i en majonnässås.

2 Portioner
00:30
Lätt

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Avokadofranskisar

2 st Avokado
1 msk Limesaft
1 st Ägg
1 dl Vetemjöl
0.5 tsk Salt
2 dl Ströbröd
2 msk Olivolja

Chilimajonäs

1 tsk Srirachasås
1 dl Majonnäs
1 tsk Srirachasås

Tillagning

1. Skär avokadon på hälft och ta bort kärnan. Skär avokadon i klyftor.

2. Vispa upp äggen med en gaffel i en bred och flat skål.

3. Häll vetemjöl på en tallrik och rör ner saltet i mjölet.

4. Häll ströbröd på en skild tallrik.

5. Doppa avokadoklyftorna först i vetemjölet, därefter i ägget och slutligen i ströbrödet. Se till
att franskisarna har en jämn panering.

6. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Strö kryddade franskisarna på bakplåtspappret i ett jämnt lager.

7. Grädda franskisarna på ugnens mellersta fals i 20 minuter.

8. Gör chilimajonnäsen genom att röra ihop majonnäs med srirashasås. Servera medan
franskisarna ännu är varma.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar