Rödbetssoppa med stekt getost

Rödbetssoppa med stekt getost - en vacker vintersoppa.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:30
Medel

Tillagning

1. Skala och skär rödbetan i tärningar. Skala och finhacka löken.

2. Fräs rödbetan och löken i smör i ett par minuter. Tillsätt vatten och grönsaksfond. Låt soppa koka på medelvärme tills rödbetan är mjuk, vilket tar cirka 25 minuter lite beroende på bitarnas storlek.

3. Häll över i en matberedare eller blender. Mixa slätt.

4. Häll tillbaka purésoppan i kastrullen och tillsätt grädde och honung. Rör om och värm upp igen strax innan servering.

5. Rosta pinjefrön i en het och torr stekpanna i ett par minuter. Häll över i en skål.

6. Skär getosten i cirka 2 cm tjocka skivor, hetta upp en torr stekpanna. Stekpannan måste vara riktigt het innan du lägger i getosten.

7. Stek getosten cirka en minut per sida tills det bildats ett gyllene och frasigt skal på osten. Vänd och stek ytterligare en minut. Ta bort plattan från värmen.

8. Häll upp den varma soppan i serveringsskålar, placera de stekta getostbitarna på och strö över hackad vårlök, rostade pinjefrön och lite grovmalen svartpeppar. Droppa över ett par droppar grädde för en vacker effekt på soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
500 g Rödbeta
1 st Gul lök
15 g Smör
6 dl Vatten
3 msk Grönsaksfond
0.5 dl Grädde
2 tsk Flytande honung
2 msk Pinjefrön
100 g Chèvre getost
1 stjälk(ar) Vårlök
2 krm Grovmalen svartpeppar
1 tsk Grädde

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar