Pumpasoppa med auraost

Auraost och pumpa fungerar fantastiskt tillsammans i en krämig soppa.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:30
00:30
Lätt

Tillagning

1. Börja med att rosta pumpan, vilket du gör genom att först värma ugnen till 225 °C.

2. Skär pumpan på hälft, ta bort kärnorna, och skär pumpahalvorna i klyftor. Placera klyftorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, tills pumpan är mjuk och fått lite färg.

3. Skala och skiva lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Fräs samtliga i oljan i en tjockbottnad kastrull.

4. Ta bort pumpan ur ugnen då den är klar och filea bort skalet. Placera pumpabitarna i kastrullen med den frästa löken, vitlöken och potatisen. Smula över buljongtärningarna och tillsätt vatten.

5. Koka soppan på medelvärme i cirka 20 minuter tills potatisen har kokats till mos.

6. Häll soppan i en blender och kör till en riktigt slät puré.

7. Vispa upp grädden tills den blivit lite luftig och vänd därefter ner den i soppan.

8. Servera pumpasoppan med rostade pumpafrön, smulad auraost och timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1.5 kg Pumpa
1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Olivolja
200 g Mjölig potatis
2 st Grönsaksbuljongtärning
1 liter Vatten
2 dl Grädde
Pumpafrön
Auraost
Färsk timjan

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar