Jordärtskocks­soppa med skumppa

Jordartskockssoppa skumppa 1260

En sammetslen soppa med skumppa - för en finare middag.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:25
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
2 st Schalottenlök
50 g Smör
1 kg Jordärtskocka
2 msk Citronsaft
6 dl Vatten
1 st Grönsaksbuljongtärning
2 dl Grädde
2 dl Skumppa
2 msk Pistagenötter
2 msk Färsk basilika
1 msk Olivolja

Tillagning

1. Skala jordärtskockan och lägg i kallt vatten tillsammans med citronsaften för att jordärtskockan inte ska missfärga sig.

2. Skala och skiva schalottenlöken och fräs i smöret i en kastrull. Tillsätt jordärtskockan och fräs ytterligare ett par minuter.

3. Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärning, grädde och skumppa. Låt soppan koka på medelvärme tills jordärtskockan är mjuk, cirka 20 minuter.

4. Låt soppan svalna och mixa därefter slät i en matberedare. Koka upp soppan strax innan servering.

5. Servera soppan med skalade pistagenötter, färsk basilika och en skvätt olivolja.