Enkel bönsoppa

Under kalla vinterkvällar är en värmande bönsoppa med parmesan perfekt.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:20
Lätt

Tillagning

1. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olivoljan i en stor kastrull.

2. Tillsätt tomatkross, vatten, kycklingbuljongtärningar, alla bönor, chili och svartpeppar.

3. Låt soppan puttra på medelvärme i 20 minuter. Servera med parmesanflarn.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
2 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Olivolja
800 g Tomatkross
1.2 liter Vatten
2 st Kycklingbuljongtärning
200 g Kokade vita bönor
200 g Kidneybönor
200 g Kokta kikärter
1 krm Chiliflingor
1.5 krm Grovmalen svartpeppar
50 g Parmesan

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar