Stekt croissant med hallon

Stekt croissant med ricotta- och hallonfyllning är sensommarens snyggaste frukost.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:20
Medel

Tillagning

1. Vispa upp grädde i en skål och rör ricotta krämig i en annan. Varva därefter grädde med ricottan och hallonen.

2. Vispa upp ägg i en skål och rör i grädden.

3. Hetta upp en stekpanna med smör. Skär croissanterna på hälft på längden och stek dem cirka två minuter per sida i smöret.

4. Fyll croissanterna med hallonblandningen, timjanblad och extra hallon. Ringla över av honungen och servera croissanterna varma.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
100 g Ricotta
0.75 dl Grädde
65 g Hallon
1 msk Flytande honung
2 st Ägg
2 liter Grädde
4 st Croissant
2 msk Smör
0.5 tsk Färsk timjan
20 g Hallon

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar