Smörgås med gorgonzola och plommon

Gasbrända plommon på gorgonzola, det lyfter din smörgås till en helt ny svär.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:15
Lätt

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
2 skivor Surdegsbröd
100 g Gorgonzola dolce
2 skivor Lufttorkad skinka
1 st Plommon
10 st Färska myntablad
1 tsk Flytande honung

Tillagning

1. Rosta bröden. Halvera plommonet, ta bort kärnan och skär plommonhalvorna i tunna skivor.

2. Bred gorgonzolan på brödet, placera skinkan på osten och rada upp plommonskivorna. Använd en gasbrännare för att lite bränna ytan på plommonen. Plommonen går även att steka i en tesked smör ifall det inte finns en gasbrännare till hands.

3. Toppa med mynta och ringla över honungen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar