Smörgås med cheddar och guacamole

Lyxa till avokadosmörgåsen - prova på smaker från Mexiko genom att kombinera guacamole med rödlök och cheddar.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:15
Lätt

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Guacamole

1 st Avokado
0.5 st Lime
1 krm Chiliflingor
1 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
2 skivor Surdegsbröd
50 g Riven cheddarost
0.5 st Rödlök
5 st Körsbärstomater
1 tsk Olivolja
10 blad Färsk basilika
1 krm Grovmalen svartpeppar

Tillagning

1. Gör guacamolen genom att skala avokadon och ta bort kärnan. Skala och finhacka vitlöken. Mosa sönder avokadon i en skål och pressa över saften från limen. Smaka av med chiliflingor, salt och peppar.

2. Rosta bröden och skiva tomaterna. Skala och fickhacka rödlöken.

3. Bred guacamolen på de rostade brödskivorna och strö över av osten och den finhackade rödlöken.

4. Placera de skivade tomaterna på osten och ringla över av olivoljan. Toppa med basilika och svartpeppar.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar