Porilainen

Porilainen

En typisk, finsk grillspecialitet där en grillad smörgås fylls med en tjock skiva korv.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:10
Lätt

Tillagning

1. Skala och skär löken i tunna skivor. Bred smör på en sida av alla brödskivor.

2. Lägg en skiva bröd med smörsidan uppåt på en tallrik. Lägg två skivor raclette på och lägg en skiva bröd ovanpå, även den med smörsidan utåt.

3. Grilla de ost fyllda smörgåsarna i en smörgåsgrill tills de fått en vacker färg på ytan. Grilla skilt korven i ca 5 minuter.

4. Öppna smörgåsarna och fyll dem med korv, lök, ketchup och senap.

5. Servera smörgåsen varm.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 st Lök
8 skivor Rostbröd
4 msk Smör
4 skivor Lördagskorv
8 skivor Racletteost
4 tsk Ketchup
4 tsk Senap