Meatball sub - Ugns­bakad köttbulls­smörgås

Mjuka ostsemlor med köttbullar, tomatsås och mozzarella tycker pappa säkert om.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:35
00:05
Medel

Tillagning

Köttbullar

1. Värm ugnen till 225 °C. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

2. Skala och finhacka löken och vitlöken.

3. Blanda ihop köttfärs med övriga ingredienser till en jämn smet. Rulla ihop till små köttbullar (cirka en matsked smet per köttbulle).

4. Placera köttbullarna på plåten och grädda på mellersta falsen i 15 minuter.

Sås

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en tjockbottnad kastrull tills den är genomskinlig och tillsätt därefter vitlöken och fräs i ytterligare en minut.

2. Rör ner tomatpuré, svartpeppar, tomatkross, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Koka upp såsen och tillsätt därefter timjankvistar, rosmarin, honung, vin och chiliflingor.

3. Låt såsen koka i 15 minuter på låg värme.

Sammanställning

1. Värm ugnen till 225 grader °C.

2. Skär upp semlorna och placera ett par köttbullar in i brödet, ringla över av tomatsåsen och toppa med riven mozzarella.

3. Placera semlorna bredvid varandra i en ugnsform så att fyllningssidan är uppåt.

4. Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 5 minuter tills osten smält.

5. Strö över av den hackade basilikan och den rostade löken. Servera smörgåsarna varma.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+

Köttbullar

400 g Köttfärs
1 st Ägg
0.5 st Lök
2 st Vitlöksklyftor
0.5 tsk Paprikapulver
2 krm Grovmalen svartpeppar
1 tsk Salt
1 dl Crème fraiche
1 tsk Dijonsenap

Tomatsås

1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Olivolja
1 msk Tomatpuré
1 krm Grovmalen svartpeppar
400 g Tomatkross
1 st Grönsaksbuljongtärning
0.5 dl Vatten
1 tsk Torkad oregano
1 tsk Honung
0.5 dl Rödvin
1 krm Chiliflingor

Tillbehör

6 st Mjuka ostsemlor
100 g Riven mozzarella
3 msk Finhackad basilika
2 msk Rostad lök

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar