Shumai

Shumai webb

Shumai består av grisfärsfyllda dumplings som ångkokas.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
Avancerat

Tillagning

1. Gör räkfyllningen genom att finhacka räkorna och blanda i salt och sesamolja.

2. Gör grisfyllningen genom att blanda ihop socker, vitpeppar, majsstärkelse, risvinsvinäger, sojasås, vatten, sesamolja och oystersås.

3. Finhacka champinjoner, ingefära och vårlök. Blanda i svin- och nötfärsen och tillsätt kryddblandningen.

4. Blanda ihop grisfyllningen och räkfyllningen.

5. Lägg 1 tesked av fyllningen i mitten av wontonpappret. Vik upp kanterna runt fyllningen och lägg i en bambukorg.

6. Ångkoka i 10 minuter.

7. Servera knytena varma.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+
225 g Räkor
0.25 tsk Salt
0.5 tsk Sesamolja
280 g Köttfärs (nöt 50% gris 50%)
0.5 tsk Socker
1 krm Vitpeppar
1 tsk Majsstärkelse
1 msk Risvinsvinäger
1 msk Sojasås
1 msk Vatten
1 tsk Sesamolja
2 msk Oystersås
2 st Champinjoner
1 msk Färsk ingefära
2 st Vårlök
20 st Runda wontonark