Har Gow

Har Gows är kort och gott ångkokade dumplings. De fungerar både som förrätt och i rikligare mängder som huvudrätt.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:40
00:10
Avancerat

Tillagning

Fyllning

1. Gör fyllningen genom att finhacka räkorna och bambuskotten. Häll i en skål.

2. Rör i salt, socker, sesamolja, olja och vitpeppar. Ställ fyllningen kallt tills Har Gow-plattorna är klara.

Har Gow

1. Gör Har Gow-plattorna genom att blanda ihop kornstärkelse, potatismjöl och majsstärkelse i en beredningsskål. Rör i salt.

2. Koka upp vatten och rör ner i stärkelseblandningen. Blanda i oljan tills det går att forma en boll.

3. Dela stärkelsedegen i fyra delar och rulla ut till stänger.

4. Dela varje stäng i 8 delar. Kavla delarna på ett bakbord till 6 cm i diameter cirklar.

HarGow1
HarGow2

5. Lägg fyllningen på mitten av plattan och vik kanterna på ena sidan. Vik upp andra kanten och pressa ihop med den vikta delen.

HarGow3
HarGow4
HarGow5
HarGow6

6. Lägg Har Gow i en bambukorg utan att de rör varandra eller bambukorgens kanter. Ångkoka i 6 minuter. Servera varma.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Fyllning

150 g Räkor med skal
60 g Bambuskott konserv
1 tsk Salt
1.5 tsk Socker
1.5 msk Sesamolja
0.5 msk Rypsolja
0.25 tsk Vitpeppar

Har Gow deg

60 g Potatismjöl
60 g Kornstärkelse
60 g Majsstärkelse
0.5 tsk Salt
2 dl Vatten

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar