Baba Ganoush

Baba Ganoush gjord på aubergine passar både som dippsås till grönsaker eller som ett tillbehör till fyllda pitabröd.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:30
Lätt

Tillagning

1. Skär auberginen på hälft. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek auberginen med skalsidan neråt tills köttet blivit mjukt, vilket tar cirka 15 minuter. Skalet kommer att bli lite bränt men det är okej. Ta bort den färdiga auberginen från värmen och låt svalna.

2. Skala auberginen och placera det nu svala innanmätet i en matberedare. Kör med pulsinställningen i tre varv.

3. Tillsätt tahini och olivolja. Mixa slätt till en tjock och slät sås. Häll över i en beredningsskål.

4. Skala och finhacka vitlöken.

5. Rör ner vitlök, salt, spiskummin, cayennepeppar och citronsaft i skålen tillsammans med auberginen. Rör om ordentligt.

6. Häll över baba ganoushen i en serveringsskål, gör fåror i såsen med en sked och ringla över extra olivolja. Servera tillsammans med morötter, gurka eller varmt pitabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
375 g Aubergine
4 msk Tahini
1 msk Olivolja
3 st Vitlöksklyfta
0.25 tsk Spiskummin
1 krm Cayennepeppar
2 msk Citronsaft
2 krm Salt
Färsk persilja

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar