Smördegs­längder med dadlar

Smordegslangd med dadlar och auraost webb

Smördeg älskar dadlar och auraost

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
00:15
00:15
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Kavla smördegsplattorna tills de är blir cirka 15 centimeter breda. Ta bort kärnorna ur dadlarna och hacka de urkärnade dadlarna grovt.

3. Placera de hackade dadlarna på mitten av smördegsplattorna (längs med längden). Smula över auraost.

4. Skär 12–15 snitt längs på båda sidorna av smördegslängden och vik över fyllningen.

5. Vispa upp ägget i en skål och pensla smördegslängderna.

6. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuters tills smör­degen fått en vackert gyllene färg.


Ingredienser

Portioner: 12
-
+
2 st Smördegsplattor
8 st Färska dadlar
25 Auraost
1 st Ägg