Kålrotslåds­plättar

Kalrotsladsplattar

Amerikanska pannkakor med överbliven kålrotslåda smakar både på morgon och som kvällsmål.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:25
Lätt

Tillagning

1. Gör skinkröran genom att tärna skinkan. Blanda ihop skinktärningarna med crème fraichen, senapen och den hackade timjanen.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en beredningsskål. Smält smöret och blanda den med mjölken. Vispa i ägget.

3. Blanda mjölkblandningen med mjölet. Tillsätt kålrotslådan och vispa till en slät smet.

4. Värm en plättpanna och smörj med smör. Klicka i en matsked av plättsmeten och stek på medelvärme i ca 2 minuter tills det bildas små bubblor på plättarnas yta. Vänd och stek ett par minuter till.

5. Servera plättarna varma med skinkröran och extra senap. Strö över lite timjan strax innan servering.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Plättar

2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 krm Salt
2 dl Mjölk
2 msk Smör
1 st Ägg
6 msk Kålrotslåda
4 msk Smör till stekning

Skinkröra

200 g Skinka
100 g Crème fraiche
2 tsk Senap
2 msk Färsk timjan