Brysselkål- och potatissallad

Fortsätt njuta av julen med en snabb och enkel sallad på brysselkål och potatis.

4 Portioner
00:15
00:25
Lätt

Tillagning

Sallad

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Skala och skiva rödlöken.

3. Rör ihop potatisklyftorna med olivolja, salt och peppar. Häll över på ett bakplåtspapper på en
ugnsplåt.

4. Tvätta och halvera brysselkålen och rada upp på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ringla det smälta smöret över brysselkålen och strö över av flingsaltet.

5. Grädda potatisen i mitten av ugnen i 25 minuter, och brysselkålen längst ner i ugnen i 20 minuter.

6. Strö rödlöksskivorna över potatisen då det är 5 minuter kvar.

7. Blanda ihop potatisen med brysselkålen i en skål och rör ner kapris.

Dressing

1. Tillred dressingen genom att placera samtliga ingredienser i en liten glasburk med lock.

2. Skaka om burken tills det bildats en tjock och krämig sås.

3. Ringla dessingen över salladen och servera medan allt ännu är varmt.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Sallad

3 msk Olivolja
1 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
3 st Vitlöksklyftor
6 st Fast potatis
200 g Brysselkål
2 msk Smält smör
1 tsk Flingsalt
1 st Rödlök
3 msk Kapris

Dressing

0.5 dl Olivolja
1 msk Vitvinsvinäger
2 tsk Dijon-senap
2 tsk Honung

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar