Rågpizza med hallonsås och ren

Hallonsås istället för tomatsås på pizzan? Våga prova den finländska variant på pizza - du kommer inte att bli besviken!

Receptet "Rågpizza med hallonsås och ren" är i samarbete med Åbo Akademi

Aalogo
Skrivet av Hanne Wilhelmsson, ämneslärarstuderande huslig eko
2 Portioner
00:30
01:10
Medel

Tillagning

Pizzabotten

1. Smula jästen i en beredningsskål och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen.

2. Låt jäsa i 1 timme.

3. Kavla ut degen till två runda pizzor eller till en fyrkant i storlek av din ugnsplåt. Placera bottnen på ett bakplåtspapper.

Hallonsås och topping

1. Finhacka lök och vitlök.

2. Häll några matskedar olja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök. Låt löken fräsa på medeltemperatur i någon minut.

3. Tillsätt vinäger, honung och timjan och fräs ytterligare någon minut.

4. Häll i hallonen och gör ett hastigt uppkok.

5. Smaka av med salt och peppar.

6. Ställ ugnen på 225 grader.

7. Bred ut hallonsåsen på pizzabottnen. Lägg på renkött och auraost och grädda pizzan i ca 10 minuter, tills auraosten fått lite färg.

8. Dekorera med några kvistar färsk timjan vid servering.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Pizzabotten

1.5 dl Vatten
25 g Färskjäst
0.5 tsk Salt
2 dl Rågmjöl
2 dl Vetemjöl
1 msk Rypsolja

Hallonsås

1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
2 msk Rypsolja
2 msk Äppelcidervinäger
1 msk Honung
2 kvist(ar) Färsk timjan
3 dl Frysta hallon
Salt
Svartpeppar

Topping

100 g Kallrökt renstek
100 g Blåmögelost
Färsk timjan

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar