Kräftstjärts­pizza

Kräftstjärtar, laxrom och smetana är en härlig pizzatopping.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
01:15
00:10
Medel

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Pizzadeg

25 g Färskjäst
4 dl Vatten
3 msk Olivolja
0.75 tsk Salt
4 dl Vetemjöl
5.5 dl Durumvetemjöl

Topping

150 g Kräftstjärtar
1 dl Smetana
2 dl Gräddfil
2 st Vitlöksklyfta
0.5 tsk Salt
1 st Rödlök
3 msk Laxrom
2 msk Finhackad färsk dill

Tillagning

1. Smula jästen i en bunke för att sedan röra om det i fingervarmt vatten. Tillsätt sedan olja och salt.

2. Tillsätt mjölet lite i taget. Lämna en halv deciliter kvar i måttet till utbakningen.

3. Värm ugnen till 225 grader.

4. Knåda degen tills den är smidig och fin. Låt sedan degen jäsa i 30-60 minuter.

5. Skala och pressa vitlöken. Skala och skiva rödlöken tunt.

6. Tillred en sås på smetanan, gräddfilen, vitlöken och saltet.

7. Dela den jästa pizzadegen i två och kavla ut på ett mjölat bakbord.

8. Sprid hälften av gräddfilssåsen på pizzan och toppa med skivad rödlök. Grädda på mellersta falsen i 10-15 min.

9. Ta ut pizzan och klicka över resten av gräddfilssåsen. Toppa med kräftstjärtar, laxrom och finhackad färsk dill.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar