Kantarell- och renpizza

En höstig pizza med kantareller, renkött och rödlök.

2 Portioner
01:50
Medel

Tillagning

1. Laga pizzadegen genom att smula jästen i en bunke, tillsätta fingervarmt vatten och röra om tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan olja och salt.

2. Tillsätt mjölet lite i taget.

3. Knåda degen tills den är smidig och fin.

4. Låt degen jäsa i 60 minuter.

5. Koka tomatsåsen medan degen jäser. Finhacka lök och vitlök.

6. Mät upp olivoljan i en kastrull och fräs löken och vitlöken i två minuter. Tillsätt tomatkross och kryddor.

7. Koka på svag värme i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8. Rensa kantarellerna och skär dem i små bitar. Skala och skiva rödlöken.

9. Värm ugnen till 225 grader och placera en bakplåt in i ugnen för att värmas.

10. Dela degen i två och kavla eller tryck ut pizzorna på ett mjölat bakbord. Flytta över pizzorna på bakplåtspapper på en förvärmd ugnsplåt.

11. Bred ut tomatsåsen över pizzabotten och toppa med riven ost, rödlök, renkött och kantareller. Grädda pizzan på ugnens mellersta fals i 10-15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Pizzabotten

3 dl Vatten
30 g Färskjäst
1 tsk Salt
4 msk Olivolja
6 dl Durumvetemjöl

Tomatsås

400 g Tomatkross
4 st Vitlöksklyfta
0.5 st Gul lök
1 krm Grovmalen svartpeppar
1 krm Salt
0.5 tsk Honung

Fyllning

100 g Kallrökt ren
100 g Kantarell
1 st Rödlök
150 g Pizzaost

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar