Zoodles med avokado­pesto

Zoodles med avokadopesto webb

Spiralisera zucchinin och servera som ett alternativ till vanligt spaghetti.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:10
Lätt

Tillagning

1. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingfiléerna 5 minuter per sida på medelvärme. Smaksätt med salt, peppar och chiliflingor.

2. Skär ett snitt i den tjockaste delen av kycklingfilén för att kontrollera att kycklingen är genomstekt. Skär i tärningar när den är genomstekt och ställ åt sidan.

3. Skala avokadon och ta bort kärnan. Lägg avokado, basilika, olivolja, vitlök, parmesan, salt och peppar i en matberedare och kör i ett par minuter till en slät massa.

4. Använd en spiraliserare, mandolin eller spaghettiskärare för att göra nudlar av zucchinin.

5. Koka zucchininudlarna 2 minuter med 0.5 tsk salt.

6. Rör ihop zucchininudlar med avokadopeston och toppa med den stekta kycklingen och pinjenötter.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Kyckling och zoodles

400 g Kycklingbröst
1 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
1 krm Chiliflingor
800 g Zucchini
1 msk Pinjefrön

Avokadopesto

1 st Avokado
30 g Färsk basilika
2 msk Olivolja
1 st Vitlöksklyfta
25 g Riven parmesan
2 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar