Skinkpasta med gorgonzola och ärter

Skinkkpasta med gorgonzola och arter

Trött på julskinkan? Gör en enkel restpasta med skinka, gorgonzola och ärter.

4 Portioner
00:10
00:20
Lätt

Tillagning

1. Skär skinkan i små kuber.

2. Skala och hacka lök och vitlök.

3. Klicka smör i en stekpanna och fräs löken och vitlöken på medelvärme ca 2 minuter.

4. Häll över skinkan i stekpanna och stek tillsammans med löken i 4 minuter.

5. Koka upp 1 liter vatten för pastan.

6. Krydda med peppar. Tillsätt ½ dl vatten och koka upp tills allting avdunstat.

7. Skär gorgonzolan i mindre bitar.

8. Häll i grädde, gorgonzola och vittvin. Låt såsen småputtra medan pastan kokas.

9. Lägg den glutenfria spaghettin i det kokande vattnet. Koka i 8 minuter och dränera i ett durkslag.

10. Blanda ärterna och hälften av timjanen i såsen. Smaka av med salt och peppar.

11. Portionera upp spaghettin och häll över en fjärdedel av såsen.

12. Toppa pastan med valnötter, extra gorgonzola och timjan.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+
0.5 msk Smör
0.5 dl Vatten
1 st Gul lök
2 dl Torrt vitt vin
1 dl Gröna ärter
20 g Pekannötter
240 g Glutenfri spaghetti
100 g Gorgonzola
3 st Vitlöksklyfta
250 g Skinka