Pasta Pomodoro

Pasta Pomodoro, det vill säga pasta med tomatsås, är en Italiensk klassiker.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:10
Medel

Tillagning

1. Skala och finhacka löken.

2. Hetta upp olivoljan i en traktörpanna och fräs löken tills den blivit mjuk men inte fått färg.

3. Skala och finhacka vitlöken och rör ner i traktörpannan. Smaksätt med salt och chilipulver. Fräs i en minut.

4. Rör ner tomatkrossen i pannan och koka upp. Sänk temperaturen, tillsätt sockret och den finhackade basilikan och låt såsen sjuda medan pastan kokar.

5. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.

6. Häll av pastavattnet och rör ner pastan i tomatsåsen. Servera pastan med riven parmesanost, extra basilika och körsbärstomater.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 st Gul lök
0.5 dl Olivolja
5 st Vitlöksklyfta
1 krm Chilipulver
0.5 tsk Salt
800 g Tomatkross
0.5 tsk Socker
0.5 dl Färsk basilika
0.5 dl Riven parmesan
400 g Tagliatelle
50 g Körsbärstomater

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar