Cheese­burger mac and cheese

Mac and cheese kottfars

Makaroner, köttfärs och ost. Enkel vardagsmat på under 30 minuter.

Skrivet av Sofie Sergelius
8 Portioner
00:10
00:15
Lätt

Tillagning

1. Skala och hacka lök och vitlök.

2. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ett par minuter. Tillsätt köttfärs och stek i 2-3 minuter.

3. Tillsätt spiskummin, malen koriander, cayennepeppar, sriracha, salt, peppar, rökt paprikapulver, tomatkross, chili, mjölk och kycklingbuljong. Rör om så att allting blandats. Koka upp och tillsätt makaronerna. Lägg på ett lock och koka på medelvärme tills makaronerna är klara, cirka 12 minuter.

4. Stek bacon knaprigt i en stekpanna utan fett. Lyft över på ett hushållspapper och låt överlopps fett rinna av. Smula sönder baconet till små smulor.

5. Rör ner hackad koriander, persilja, och hälften av osten. Ta bort kastrullen från värmen, strö över resten av osten, täck med ett lock och låt stå i 5 minuter. Servera med hackad vårlök, bacon och extra koriander.


Ingredienser

Portioner: 8
-
+
1 msk Olivolja
450 g Köttfärs
5 klyftor Vitlök
1 st Lök
1 msk Spiskummin
1 msk Malen koriander
0.5 tsk Cayennepeppar
0.5 tsk Grovmalen svartpeppar
1 tsk Salt
1 msk Rökt paprikapulver
1 msk Srirachasås
400 g Tomatkross
1 msk Röd chili
5 dl Mjölk
3.5 dl Kycklingbuljong
400 g Makaroner
1 dl Färsk koriander
1 dl Bladpersilja
250 g Riven cheddarost
2 stjälkar Vårlök
75 g Bacon