Bacon och kantarell gnocchi

Mjuk gnocchi med knaprig bacon och syrliga lingon är en enkel och god vardagsrätt.

4 Portioner
00:20
Lätt

Tillagning

1. Rensa och finhacka kantarellerna. Skär bacon i små bitar och skala och finhacka vitlöksklyftorna.

2. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kantarellerna tillsammans med vitlöken och saltet. Häll över i en skål och stek baconet knaprigt i samma panna.

3. Koka gnocchin enligt instruktionerna på paketet.

4. Rör ihop den färdiga gnocchin med kantarellerna och baconet. Smaka av med svartpeppar. Servera gnocchin varm med lingon och riven finriven parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
200 g Kantarell
140 g Bacon
3 st Vitlöksklyfta
1 krm Salt
1000 g Potatisgnocchi
2 krm Grovmalen svartpeppar
50 g Lingon
50 g Parmesan
0.5 dl Grädde
2 msk Finhackad persilja

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar