Älg Pappardelle

Töm frysen på fjolårets älg och trattkantarell genom att prova på denna mustiga Älg pappardelle. En skvätt rödvin i såsen är pricken på i:et!

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:35
Lätt

Tillagning

Sås

1. Blötlägg de torkade trattkantarellerna i kallt vatten i 10 minuter.

2. Skala och finhacka lök och vitlök.

3. Klicka smör i en stekpanna och fräs i ca två minuter. Tillsätt älgfärsen och bryn i ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar.

4. Tillsätt tomatpuré, tomatkross, vatten och grönsaksbuljongtärning.

5. Dränera de torkade trattkantarellerna och rör ner i såsen. Tillsätt rödvinet.

6. Låt såsen småkoka på medelvärme i 10 minuter. Tillsätt eventuellt mera vatten vid behov om såsen känns tjock.

7. Tillsätt sojasås, socker, tabasco, oregano och timjan. Låt småkoka ytterligare 10 minuter. Stäng av plattan medan du kokar pastan.

Pasta

1. Koka pappardelle i lättsaltat vatten i 8 minuter. Dränera i ett durkslag.

2. Lägg upp pappardelle på en tallrik och servera tillsammans med älgbolognese och riven parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Älgbolognese

20 g Torkade trattkantareller
2 dl Vatten
400 g Älgfärs
1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyfta
1 msk Smör
1.5 tsk Grovmalen svartpeppar
1 tsk Salt
1 msk Tomatpuré
400 g Tomatkross
1 st Grönsaksbuljongtärning
1 tsk Sojasås
1 krm Tabasco
1 msk Färsk timjan
1 tsk Torkad oregano
1.5 dl Rödvin
0.5 msk Socker

Tillbehör

250 g Pappardelle
50 g Riven parmesan

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar