Taco­panna

Tacopanna - ett enkelt, snabbt och gott recept där hela rätten tillreds i ett och samma kärl.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:15
Lätt

Tillagning

1. Skala och hacka lök och vitlök.

2. Häll olivoljan i en stekpanna med höga kanter (kallas även traktörpanna). Fräs lök och vitlök i ett par minuter tills löken blivit genomskinlig.

3. Höj temperaturen och stek köttfärsen i samma stekpanna. Tillsätt tacokrydda och tomatkross och låt småputtra på medelvärme under omrörning i ca 5 minuter.

4. Rör ner frysta ärter och blanda om. Låt småputtra under lock i ytterligare 5 minuter.

5. Finhacka salladen och vårlöken.

6. Blanda ner majskorn, tabasco, sallad och vårlök i tacopannan och rör om. Strö osten över ytan och lägg på ett lock. Låt osten smälta i ett par minuter. Ta bort pannan från värmen.

7. Strö över jalapeño enligt smak och servera tacopannan varm tillsammans med tortillachips.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyfta
1 msk Olivolja
400 g Köttfärs (nöt 70% gris 30%)
1 påse Taco kryddblandning
400 g Konserverad tomatkross
100 g Frysta ärter
100 g Majskorn
2 krm Tabasco
2 msk Vårlök
2 dl Isbergssallad
1 dl Riven cheddarost
4 msk Crème fraiche
Jalapeño
Tortillachips

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar