Snabbstekt gris med nudlar

Förvånansvärt lättgjord – så skulle vi beskriva denna kryddstarka nudelrätt. Den tunna filén av lantgris med låg fetthalt och mört kött blir snabbt klar. Den exotiska smaken kommer från kaffirlimebladen, som är en viktig del av thailändsk och indonesisk mat.

Receptet "Snabbstekt gris med nudlar " är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:15
00:25
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
300 g Snellmans Tunn filé av lantgris
1 dl Pankomjöl
7 st Kaffirlimeblad
1 tsk Salt
1 tsk Malen fempeppar
1 st Lime

Fritering

1 l Olja

Nudlar

300 g Nudlar
300 g Kinakål
2 st Färsk grön chili
0.75 tsk Fänkålsfrön
2 msk Olja
1 msk Sirap
0.75 tsk Salt
1 msk Vinäger
1 dl Salta nötter
0.5 kruka Färsk koriander
0.5 kruka Dill

Tillagning

1. Ta fram köttet i rumstemperatur en halv timme före tillagning. Lägg nudlarna i blöt i ljummet vatten.

2. Skär kålen i bitar. Finhacka chili och fänkål.

3. Hetta upp 2 msk olja i en platt panna eller traktörpanna och bryn kål, chili och fänkål i pannan. Smaksätt med sirap, salt och vinäger.

4. Sila av nudlarna. Lägg till nudlar, nötter och styckade örter i pannan och hetta upp.

5. Riv skalet av limen. Blanda ströbröd, förberedda kaffirlimeblad, salt, peppar och rivet limeskal.

6. Skiva köttet i tre delar. Vänd skivorna i blandningen.

7. Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera skivorna i oljan tills de är gyllenbruna och knapriga. Servera tillsammans med nudlarna och njut.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar