Ribs med rubb

Fardiga ribs2

Härligt kryddiga ribs - eller revbensspjäll som det heter på svenska - med en hemgjord BBQ-sås. Kan det bli bättre?

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
03:00
00:30
Medel

Tillagning

Rub

1. Torka köttet med hushållspapper tills ytan är torr på bägge sidor.

2. Värm ugnen till 150 grader.

3. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Gnugga kryddblandningen på båda sidorna av ribbsen. Regeln är att det som fastnar på det torra köttet är den rätta mängden.

4. Packa in köttet först i en skiva bakplåtspapper och täck därefter köttet med aluminiumfolie.

5. Förgrädda ribs på ugnens mellersta fals i 2,5 timmar.

Snabb BBQ-sås

1. Riv vitlöken och blanda ihop med alla ingredienser förutom salt i en liten kastrull.

2. Koka såsen på låg värme i 30 minuter, rör om då och då.

3. Pensla ribsen med såsen och grilla i en het grill i ca 10 minuter, fem minuter per sida.

4. Servera ribs med extra bbq-sås.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Ribs

1 kg Revbensspjäll

Rub

1 msk Rökt paprikapulver
1 msk Vitlökspulver
1 msk Spiskummin
1 msk Lökpulver
1 tsk Chilipulver
1 tsk Kanel
0.5 tsk Flingsalt
0.5 tsk Grovmalen svartpeppar

Snabb BBQ-sås

2 st Riven vitlöksklyfta
1 msk Vitvinsvinäger
1.5 tsk Dijon-senap
1 tsk Lönnsirap
1.5 tsk Mald ingefära
1 tsk Rökt paprikapulver
1 krm Tabasco
1.5 dl Ketchup
1 msk Sojasås
1 krm Flingsalt