Renfilé med gräddsås

Orkar du inte med julens matstress i mellandagarnar? En smakrik renfilé tar under trettio minuter att göra.

4 Portioner
00:20
Lätt

Tillagning

1. Skala och finhacka rödlöken och vitlöksklyftorna.

2. Hetta upp en matsked av smöret i en stekpanna och fräs rödlöken i ett par minuter. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare en minut. Rör ner sojasås, svartpeppar, grädde och rönnbärsgelé. Låt såsen koka i ett par minuter, sänk därefter temperaturen och låt sjuda medan köttet tillreds.

3. Hetta upp resten av smöret i en ny stekpanna. Salta och peppra renfiléerna och stek dem sedan 3 minuter per sida. Ta bort filéerna ur stekpannan och låt köttet dra sig på ett skärbräde i 10 minuter.

4. Skiva upp renfilén och servera med såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
2 st Renfilé
1 st Rödlök
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Smör
2 tsk Sojasås
1 krm Grovmalen svartpeppar
2.5 dl Grädde
2 msk Rönnbärsgelé

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar