Ostig lasagne

Lasagne med extra mycket ost, perfekt till farsdag!

Skrivet av Sofie Sergelius
8 Portioner
00:30
00:40
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 225 °C.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en stekpanna i ett par minuter och tillsätt därefter vitlöken.

3. Placera köttfärsen i stekpannan och stek den under omrörning så att den smular sig.

4. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, oregano, timjan, honung, tabasco, svartpeppar och buljongtärning.

5. Låt såsen koka i cirka 5 min.

6. Häll hälften av mjölken i en liten kastrull och vispa ner vetemjölet.

7. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning, i cirka 3 minuter.

8. Rör ner den rivna mozzarellan och parmesanen. Smaka av med salt och vitpeppar.

9. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form, cirka 30 x 40 centimeter. Häll det sista av ostsåsen överst. Strö över den färska mozzarellan, riven i bitar.

10. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8
-
+

Lasagne

1 st Gul lök
3 st Vitlöksklyftor
1 msk Smör
600 g Nötfärs 10 % fett
400 g Tomatkross
3 msk Tomatpuré
2 tsk Torkad oregano
1 tsk Torkad timjan
1 tsk Honung
1 krm Tabasco
2 krm Grovmalen svartpeppar
2 st Ekologiska köttbuljongtärningar
Lasagneplattor
200 g Färsk mozzarella

Ostsås

3 msk Vetemjöl
8 dl Mjölk
200 g Mjuk riven mozzarella
30 g Finriven parmesanost
1 tsk Salt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar