Mjuka rentacos

Gör egna mini tortillabröd och fyll med renfilé och lingonchutney. Tillred lingonchutney redan kvällen innan så att smakerna hinner fördjupas.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
24:00
02:00
Medel

Tillagning

Lingonchutney

1. Skala och skär rödlöken i strimlor. Dela, kärna ur och finhacka chili. Skär aprikoserna i små bitar.

2. Koka ihop balsamvinäger och farinsocker i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt lök, chili, aprikosbitar, timjan, rivet citronskal och citronsaft. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter.

3. Ta kastrullen från värmen och rör i lingon och salt. Låt svalna i kallt i minst 2 timmar.

Marinerad renfilé

1. Skala vitlöksklyftorna och mortla tillsammans med övriga kryddor. Spara smöret till stekningen.

2. Putsa renfilén och gnid in med kryddblandningen. Ställ den marinerade filén i kylskåp för minst en timme.

3. Värm ugnen till 175 grader.

4. Klicka smöret i en het stekpanna och bryn ytan på filén. Lägg filén i en ugnsform, stick en stektermometer i köttets tjockaste del och grädda i cirka 30 minuter tills innertemperaturen är 56 grader. Låt köttet vila inlindad i bakplåtspapper i 10 minuter.

Tortillawraps

1. Lägg vetemjöl och salt i en matberedare och kör i ett par sekunder. Rör ihop olivolja och vatten och häll ner i vetemjölet i en tunn stråle medan maskinen snurrar. Kör tills det bildats en degklump. Tillsätt mera vetemjöl ifall degen känns för klibbig.

2. Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord och knåda i 5 minuter tills degen känns jämn och smidig. Forma till en boll och täck med en bakduk. Låt degen jäsa på ett varmt ställe i 15 minuter.

3. Hetta upp en gjutjärnspanna på medelvärme.

4. Dela degbollen i 16 bitar och rulla till små bollar.

5. Kavla degbollarna på ett mjölat bakbord tills de har en diameter på cirka 12 cm. Strö över mera mjöl för att undvika att degen klibbar fast i bordet.

6. Stek tortillabröden i den torra gjutjärnspannan cirka 30 sekunder per sida, tills det bildats bruna fläckar och tortillan blivit lätt och luftig.

Sammanställning

1. Ta fram renfilén som vid det här tillfället vilat i 10 minuter, och skiva filén riktigt tunt.

2. Skala och finhacka löken. Riv rödkålen i långa tunna strimlor med hjälp av en osthyvel eller ett rivjärn.

3. Bred ut crème fraiche på tortillabröden, och lägg resten av fyllningen i tortillan. Vik tortilla på hälft och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Lingonchutney

1 st Rödlök
1 st Chili
10 st Torkade aprikoser
1 dl Balsamvinäger
1 dl Farinsocker
1 tsk Färsk timjan
1 st Citron
3 dl Lingon
2 krm Salt

Marinerad renfilé

400 g Renfilé
0.5 tsk Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
2 msk Färsk rosmarin
1 msk Färsk timjan
1 msk Olivolja
2 klyftor Vitlök
1 msk Smör

Tortillawraps

5 dl Vetemjöl
0.5 tsk Salt
2 dl Vatten
3 msk Olivolja

Tillbehör

4 msk Crème fraiche
1 st Lök
200 g Rödkål
4 msk Hackad persilja

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar